Sayfalar

18 Nisan 2012 Çarşamba

Organik Bahçemiz? -3

Fırtınadan sonra..

Bugün fırtına her yeri vurduğu gibi bahçemizi de vurdu!

Küçük seramız ve en son tohumları ektiğim hasır raflı dolap devrildi. Tohumlar, filizler, topraklar dağıldı, birbirine girdi. Dağılan toprak öbeklerinin arasından onlarca filiz topladım, tek tek kökleri toprağa dikmeye çalıştım. Görebildiğim tüm filizleri aldım, ama filizlenmemiş tohumlar gitti! Çok üzüldüm..

Topladığım filizlerin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok, çünkü tüm etiketler de dağıldı gitti. Artık fideler büyüdüğünde domatesi - biberi yapraklarına bakıp ayırabileceğim ama şaşırtma yaparken nereye hangi domatesi ekmiş olduğumu bilemeyeceğim, ancak meyva verdiğinde anlayabileceğim. Onlar da beni şaşırtacak yani! Tabii bu çok iyimser bir senaryo. Filizleri yaşatamama ihtimalini düşünmek istemiyorum. Henüz o kadar narinler ki, en büyüğü an fazla 3 cm... Bakalım göreceğiz...

Ben fırtına sırasında eğilmiş yerdeki bit kadar filizleri kurtarmaya çalışırken sırtıma hasır dolap devrildi içindeki yeni ekilmiş tohumlu topraklarla... Bu arada zaten hakkımda ciddi şüpheleri olan apartman görevlisi artık tam bir deli olduğuma emin oldu sanırım. Aramızda benzeri macera filmlerine sıkça rastlanan bir replik geçti:

-Abla gir içeri, gittiler artık, boşver üstüne bişey daha düşecek!
-Hayır kurtarmam lazım onları!

O sırada arkam dönüktü ama bakışlarının en son beni bahçede kül elerken gördüğü sıradaki bakışlarıyla aynı olduğuna eminim !

Önce kızdım kendime, acemiliğime, keşke daha sağlam sera- raflarda yapsaydım bu işi diye ama akşam üzeri fırtınanın şiddetini, kazaları, verdiği hasarı öğrenince gördüm ki, çok da yapacak birşey yokmuş.

Melike diyor ki, "Onlar yerel, sağlam, cesur tohumlar, onlara bişey olmaz". Melike'ye ve tohumlara güveniyorum!

İşte benim cesur filizlerim:

4 yorum:

  1. doğal seleksiyon..üzülme sağlamları kalmış geriye gerçi dediğin gibi karman çorman ama, iyi tarafından da bakabiliyorsun sen, onlar büyüdükçe öğreneceksin, aynen ilk çocuğunla büyümek gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Bekleyip göreceğiz, neler olacak...

      Sil
  2. Nilay, bu olayı anlatırken bile bizi güldürebiliyorsun ya, işte sana bu yüzden hayranım. Hayatla dalga geçiyorsun ve bravo arkadaşım.
    Neyse, her türlü tohum, fide takviyesine hazırım. Ayrıca o da olmadı, bırak gel çiftliğe burada birlikte ekip, biçelim. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  3. :) Güzel yorumların için teşekkür ederim Bilgi'cim. Geleceğim ama şimdi değil, Haziran'da.

    YanıtlaSil