Bu ekmeği çok
sevdik! Ciabatta meşhur bir İtalyan ekmeği. Bulduğum reçetelerle her yapışımda biraz
oynaya oynaya bugün bu ekmek çıktı ortaya.
Orijinali beyaz
unla yapılıyor ve biraz daha kabarık oluyor, ama çok değil. Ciabatta İtalyanca’da terlik demekmiş. İsmini ekmeğin biraz yayvan, fazla
kabarık olmayan, terliğe benzeyen görüntüsünden almış.
MALZEMELER:
2 su bardağı un
(ben 1 su bardağı beyaz un ve 1 su bardağı tam buğday unu kullandım)
1 tatlı kaşığı
kuru maya
1/2 tatlı kaşığı
tuz¾ su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı
süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı1 küçük kase çekirdekleri ayıklanmış zeytin
YAPILIŞI:
Bir kaba un, tuz, maya konup karıştırılır. Unu her
zaman eleyerek koymak gerek ki topak topak kalmasın. Daha sonra sıvı malzemeler
de eklenip tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır. Yumuşak bir hamur olması
gerekiyor. Hamur hazır olunca zeytinler
de katılıp iyice karıştırılır. Sonra üzeri bir bezle örtülüp 3 saat kadar ılık
bir ortamda bekletilir.
Hamur iyice kabarınca pişirme kağıdı serilmiş fırın kabına biraz mısır unu serpilir (şart değil), hamurla fazla oynanmadan, karıştırılmadan kaba konur ve 15-20 dakika daha beklettikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Kabuğu sertleşip kızarınca fırından çıkarılır.
Tarifin
benzerlerini beyaz unla ve hepsini tam buğday unuyla da denedim. Beyaz unla daha
yumuşak puf puf oluyor. Tam buğday unuyla yapılınca daha sıkı bir dokusu
oluyor, daha uzun süre tazeliğini koruyor, daha lezzetli ve tabii ki daha sağlıklı oluyor.
Bu tarifte maya
hariç hep organik ürünler kullandım. Ful organik ekmek oldu! Çocuklar artık
bana “organik anne” diyor. Kurt, kocamak, köpekler falan geldi aklıma J.
Oakley Titanium Pants & Earrings | Titanium Art
YanıtlaSilShop for the is titanium expensive perfect tittanium tits of mid to titanium cookware late night tatonic titanium rimless glasses sneakers in tt. We also give you nano titanium an incredible selection of